Toegekende aanvragen

Sinterklaas

Sinterklaas is een echt kinderfeest. Maar niet elke ouder of verzorger heeft geld om namens de goedheiligman – of kerstman – een cadeautje te kopen. Daarom geeft de actie Pepernoot cadeaubonnen uit ter waarde van 20 euro. Zo kan december ook voor de kinderen van cliënten van Jeugdzorg een echte feestmaand worden. Het Nationaal Fonds Kinderhulp en het Steunfonds Jeugdzorg Overijssel financieren de cadeaukaarten.

Vertrouwde spullen

Een tandenborstel, pyjama, knuffelbeer, een setje kleren en een schone onderbroek (of luiers). En een koffertje om al die spullen in te doen. Elk kind dat niet thuis kan slapen zou zo’n eigen koffertje moeten hebben. Vooral wanneer je als pleegkind naar een ander gezin verhuist. Zo’n koffertje met je eigen vertrouwde spullen geeft houvast in die nieuwe omgeving. Dat vindt de stichting Elk Kind een Koffer (Ekiko) en dat vindt ook het Steunfonds Jeugdzorg Overijssel. Daarom helpt het steunfonds Ekiko met een financiële bijdrage.

Leuke uitjes

De broers Tomas en Roelof wonen in een pleeggezin. Tijdens de vakantieperiode zijn ze van harte welkom in een ander gezin. In die paar weken willen ze graag gezellig op stap. Dankzij hulp van het Steunfonds Jeugdzorg Overijssel kunnen ze hun uitjes betalen. Zo wordt het ècht vakantie.